Wednesday, May 8, 2013

Dulu musuh kini kawan





hye korang semuaa .. sehat ? kalau sehat bagoslah tuh Alhamdulillah .. boleh lah singgah blog saya haha .. (promote plak) .. okay tengah-tengah malam macam nieh terdetik plak hati nieh nak bercerita pasal kehidupan saya .. huhu .. okay nak dijadikan cerita mr.J lah senang ceritakan taknak bagitahu nama dye .. secret .. huhuh .. kami kenal dah lama sejak dari darjah 6 lagi .. then dah lama tak jumpa .. bila umur meningkat remaja .. then bila dah umur kami 16 tahun barulah jumpa balek .. tuh pon jumpa dekat facebook .. bukan depan2 pon .. tak tahu macam mana lah kan saya dgn mr.J nieh suka sangat bergaduh dua-dua tak boleh nak bertolak ansur .. fuh .. penat lah jugak sebab hari-hari nak bergaduh mulut dekat dalam facebook je bukan depan2 .. tapi bahangya terasa macam depan2 .. haha tak tahu lah macam mana agaknya bila tengok depan2 kan ? perhh mesti dah jadi perang dunia kedualah senang cerita .. lama lah jugak kami gaduh .. bila dah tak lama cnct tuh dua2 diam then bila jumpa balek mulalah gado macam anjing dengan kucing .. sekarang dah meningkat umur 19 tahun barulah kami berbaik .. nieh semua diluar dugaan saya jugak tak sangka yang kami nieh boleh berbaik sebenarnya cuma masing2 dengan ego sendiri tuh yang tak boleh mengalah .. kadang-kadang tuh bila teringat balek yang kami gadoh tuh rasa nak tergelak pon ada sebab masing2 tak tahu apa punca sebenarnya kami bergaduh .. so saya bersyukur sangat-sangat sebab takde dah dendam dekat dalam hati nieh .. rasa tenang sangat bila Tuhan dah makbulkan doa saya supaya kami dapat berbaik ..  ya Allah terima kaseh sangat-sangat .. :') apa-apa pon saya harap kami boleh berkawan selamanya .. insya'Allah .. aminn .. korang yang baca entry nieh doakanlah sekali persahabatan kami ye :) .. mudah-mudahan ada hikmah disebalik pergaduhan kami dan kami berbaik ..okaylah korang tuh je yang nak saya celoteh hari nieh .. lain kali kalau ada lagi saya update okay ? selamat malam semua .. wassalam ..

4 comments:

Nabilah Nasir said...

Amin...semoga persahabatan berkekalan :)

sis farrah hanis said...

terima kaseh sbb mendoakan :)

i-am-raina said...

haha orite! same situation happened here but not me.. budak sbelah bilik nie haa haha :D

sis farrah hanis said...

ouhh .. yeke ? hehe okay .. terima kaseh komen :)