Friday, July 27, 2012

SALAM RAMADHAN

assalamualaikum semua .. lame dah sis tak update blog kann ?? yelahh busy sangat nieh baru ada masa nak berbloggingg .. hehe .. :) pejam celik pejam celik dah lapan hari umat islam berpuasa kann ?? sorry sis baru nak update pasal ramadhan .. hah kepada lelaki ingat puasa mesti wajib penuh awak tuh tak ada istilah "datang bulan" okayy .. so puasa lahh penuh-2 then jangan tinggal terawih .. huhu .. yang perempuan nieh lain siket sebab perempuan nieh Tuhan jadikan istimewa ! wahhh !! nieh yang nak bangga kejap nieh .. siapa-siapa yang ade adek kecik baru umur 5 tahun tuh ajar lahh adek korangg tuh puase okayy .. sebab kena belajar dari kecik-kecik lagi kalau tak , sampai ke tua nanti dye adek-adek tuh susah nak puase -_- !
okayy di bulan yang penuh mulia nieh korangg semua jangan lahh buat perkara yang di katakan dose .. okayy i mean korangg faham-faham sendiri lahh okayy .. ade otak fikir-fikir kan lahh ..
kata rasulullah bulan rejab bulan ALLAH ,bulan syaaban bulanku , dan bulan ramadhan bulan umatku .. jadi banyak-banyak kan lahh buat amal ibadah yeww ! :D .. okayy sis tak nak bebel panjang-panjang sebab sis puase so kang dahaga susah lakk .. :p hehe .. lastly sis nak ucapkan selamat menjalani ibadah puasa .. salam ramadhan .. wassalam :)

2 comments:

\\ Izzah // said...

Salam Ramadhan Al-Mubarak sis :)

sis farrah hanis said...

okayy trime kaseh .. salam ramadhan al-mubarak jugak :))